Beebiala

Beebi- ja väikelaste ala on mõeldud pere kõige pisematele. Beebialalt leiab nii Tegevustelgi kui Püstkoja,  kus toimuvad loengud nii beebide vanematele kui ka suurematele lastele (nt suukool, turvaline internet). Kohal on ka beebitelk Mamas’ Heaven, et toetada lapsevanemate mugavamat osalemist seltskondlikel ja kogupere väliüritustel, pakkudes võimalusi lapse esmaste vajaduste kiireks rahuldamiseks. Mamas’ Heaven beebitelki on oodatud kõik emad väikelastega kes soovivad toita, imetada, piima pumbata, mähkmeid vahetada või puhkama tulla.

PartnerAkro akrobaatika-ja tsirkuse kool pakub beebialal treeningut pisipõnnidele koos vanematega.  Treening on mänguline ja lõbus, kus nii vanem kui laps saavad kombata piire ja katsetada uusi trikke üksteist aidates ja usaldades. Lapsega koos treenimine toetab pisipõnni arengut ning lähendab vanema ja lapse omavahelist suhet. Kestus 15-20 minutit.

Kl. 14:30-15:15  toimub töötuba – loeng “Kuidas arendada lapse kõnet pildiraamatute kaudu”. Töötoa läbiviija on logopeed ja kirjastaja Liina Velner kirjastusest Glossus. Sihtgrupp: 0-6 – aastaste laste vanemad. Võimalik soetada ka lasteraamatuid, Tegu magnetpuitklotse ja visuaalset taimerit Time Timer.

Okobaby toob beebialale proovimiseks, katsetamiseks mängumatid, mida  terve ürituse aja saab katsetada.

Laste Joogaruum Hingelind korraldab kaks töötuba: JOOGARÕÕM PEREDELE on mõeldud lastele alates 2 eluaastast ja tunnis peaksid nad osalema koos lapsevanemaga, tund kestab umbes 25 minutit. Joogarõõmus tund peredele võimaldab lastel ja vanematel areneda läbi loovuse ja teadlikkuse, tegevus suurendab omavahelist lähedust ja mõistmist. Liikumine toimub läbi mängu ja lugude, mis toetavad kujutlusvõime arengut ning võimaldavad nii lastel, kui täiskasvanutel tunda rõõmu ühiselt koosveedetud ajast.

PRAKTILINE TÖÖTUBA LAPSEVANEMATELE sobib ka emmedele koos beebidega. Töötuba kestab 25 minutit ning annab praktilisi soovitusi keeruliste situatsioonidega toimetulekuks, aitab mõista, kuidas tunda lapsega koos kasvades rohkem rõõmu ja rahulolu;  vähendada hirme ja ootusi;  luua oma lapsega üksteisega arvestav ja tasakaalukas suhe.

 

PROGRAMM TEGEVUSTELGIS: 

11.15-12:00 Beebijooga (Ülle Lember, Päikesejooga OÜ)

12:15-12:30 PISIPÕNNIDE VÕIMLEMINE (Partner Akro)

12:30 JOOGARÕÕM PEREDELE (lapsed alates 2+ koos lapsevanemaga), Laste Joogaruum Hingelind

13:00 PRAKTILINE TÖÖTUBA LAPSEVANEMATELE (sobib ka emmedele koos beebidega) Laste Joogaruum Hingelind

13:30 MUDILASRING (Lohesaba)

14:00 Loeng-vestlusring: Sünnitusest taastumine ja toimetulek, kui perre on sündinud laps!

14:30 Töötuba – Kuidas arendada lapse kõnet pildiraamatute kaudu”, kestvus: 45 min, logopeed ja kirjasta Liina Velner, kirjastus Glossus

15:15 Suukool

15:45  Perejooga. Suurepärane võimalus veeta kvaliteetaega oma pereliikmetega, toetades lähedaste suhete ja ühiste väärtuste kujunemise (õpetajad Tiaga Atma Kaur ja Meher Ardas Kaur, MTÜ Kirsiaed)

16:15 Lastejooga. Toetab last teadlikult keskenduma, pingutama, lõdvestuma ja kõige olulisem, tunnetama iseennast. (Tiaga Atma Kaur ja Meher Ardas Kaur, MTÜ Kirsiaed)

PROGRAMM PÜSTKOJAS:

12:10-12:30 Suukool

12:30-14.00 Loeng teemal UNI BEEBIPERES, Ülle Lember Loengu toimumist korraldab MTÜ Sünni ja Imetamise Eesti tugiühing ning rahastab Sotsiaalministeerium, Hasartmängumaksu Nõukogu terviseteemaliste projektide kaudu)

14:00-15:00 Unekooli loeng: Lapse une meistriklass